Događanja

DAN MIMOZA
urednik
/ Kategorije: Događanja

DAN MIMOZA

Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

I ove godine u Splitu, u organizaciji Županijske lige protiv raka, na splitskoj Rivi, održan je Dan mimoza, dan posvećen prevenciji raka vrata maternice.

Subota, 23.siječnja, osvanila je prekrasna i sunčana kako samo Dalmacija zna iznenaditi sa svojim toplim i blagim vremenom usred zime. Okupana žutom bojom naših mimoza, splitska Riva bila je prepuna šetača koji su između svojih obaveza i odmora, našli vremena da se zaustave na tren, uzmu svoju grančicu mimoze i edukativni letak, te pitaju sve što ih zanima.

Cilj ove akcije bio je izuzetno važan, podsjetnik za žene da obrate još više pozornosti na svoje zdravlje, te na nužnost redovitog odlaska na ginekološke preglede. Da li ste znali da svaki dan u Hrvatskoj jedna žena oboli, a svaki treći dan umre od raka vrata maternice? Da li baš mora biti tako? Naravno, da ne! Zbog toga smo tu da pričamo o prevenciji i ranoj detekciji, edukaciji i važnosti odlaska na ginekološke preglede jednom godišnje sa PAPA testom.

Edukacija - Naučite sve što možete, pitajte svog liječnika!

Cijepljenje - Zaštitite se od bolesti koje uzrokuje HPV!

Probir - Odlazite redovito na ginekološke preglede s PAPA testom!

Akcija je izuzetno dobro prihvaćena, odaziv građana je izvanredan. Akciji se pridružio župan splitsko-dalmatinski gosp.Zlatko Ževrnja, savjetnica gradonačelnika za zdravstvo gđa Nina Miličević, cijeli tim divnih doktorica iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, te mnogi drugi. Hvala svima koji su bili s nama, te svima koji su svratili do našeg štanda i educirali se.

Nadamo se ponovnom susretu na slijedećim akcijama, jer zdravlje treba čuvati i o njemu se brinuti!

Previous Article Dan maslina i maslinovog ulja
Next Article ŠETNJOM PROTIV RAKA
Print
2534