Želite razgovarati?

Želite razgovarati?

Jednog dana Vaš život je krenuo drugačijim tokom...osobna bolest ili bolest nekog dragog i bliskog. Put pred Vama je prekriven maglom. U Vama je bezbroj važnih pitanja bez odgovora. Bezbroj strahova bez utjehe.

Pored Vas žive ljudi koji su sve to prošli ili se svakodnevno susreću sa onim što je Vama sada novo i nepoznato. Mi ćemo dati odgovore na Vaša pitanja, pokušati otkloniti strahove i sumnje. Biti tu kada nas trebate.
Pitajte bez straha.
Članovi Udruge objasnit će Vam što se događa i što će se događati. Za sve što Vas brine i što ne razumijete, nazovite dođite u Udrugu i pitajte. Nema glupih pitanja. Strah potječe iz neznanja, a kada znate što će se dogoditi, znate što treba očekivati i znate kako će se i kada završiti, bit će Vam lakše prebroditi to. Vaša obitelj, prijatelji i bližnji sigurno imaju mnogo pitanja, jednako kao i Vi. Ako im ne možete i ne znate objasniti što se sve s Vama događa, mi ćemo to objasniti umjesto Vas.

Javite se i dogovorite individualnu ili grupnu podršku!

Udruga leukemije i limfomi
Vukovarska 109A, Split
tel/fax: 021 462 023

Psihološka pomoć bolesnicima sastoji se u:
- praćenju bolesnika u svim njihovim ljudskim problemima
- praćenju onog što se dešava u njihovoj psihi pod utjecajem spoznaje da su izdvojeni iz svoje svakodnevnice, obitelji, zvanja, okoline (bolest može biti osobito tragična ako je promatramo u konteksu obitelji)
- pomoć u uspostavljanju ravnoteže između čovjekovog fizičkog stanja i njegovog emocionalnog, društvenog i duhovnog reagiranja

Često se dešava da pacijent izjednačava dijagnozu zloćudnog tumora sa smrtonosnim oboljenjem i da to dvoje shvaća kao sinonime. Upoznavanje s činjenicom da postoji mogućnost novih lijekova, novih tehnika liječenja i znanstvenih istraživanja, doprinose smirivanju bolesnika, i pospješuju put ka njegovom ozdravljenju. Sa takvim bolesnikom treba popričati, pružiti mu stručnu –psihološku pomoć, a osim toga ga pratiti od njegova dolaska na liječenje kada se izgubi u labirintu raznih nalaza, pretraga, potrebe odlaska na druge odjele, kroz njegov boravak na Odjelu za onkologiju i radioterapiju, kada mu je potrebna topla riječ, novine, brijač ili nešto slično, a nema koga zamoliti.

Javite se, mi ćemo Vam pomoći!

Županijska liga protiv raka
Spinčićeva 1, Split
tel: 021 556 476
fax: 021 388 703