Događanja

MOVEMBER
urednik
/ Kategorije: Događanja, Novosti

MOVEMBER

Podizanje svijesti o raku prostate i muškom zdravlju

Iako su pedesetih godina prošloga stoljeća bili na modnome vrhuncu, brkovi su poslije postali apsolutno nepopularni. I baš kada smo pomislili da izumiru muškarci s brkovima dogodio se obrat. U posljednjih desetak godina, potaknut globalnim pokretom “Movember” koji je krenuo iz Australije, ukras muškog lica dobio je sasvim novo značenje. Riječi moustache (brk) i November (studeni) neobično su spojene u riječ “Movember” kako je nazvana akciju koja okuplja iznimno velik broj muških poklonika spremnih prihvatiti izazov puštanja brkova u studenom i upozoriti na važnost borbe protiv raka prostate i testisa, ali i drugih bolesti primarno vezanih uz mušku populaciju.

Pokret iz godine u godinu jača i širi se, stoga se ne trebate čuditi ako ovih dana susretnete nešto više brkatih muškaraca. Razlog je dubok i plemenit. Ove godine pokretu “Movember” priključila su se i ekipa Županijske lige protiv raka i Radio Sunca.

Pozivamo vas da puštate brkove i pridružite nam se 26.11.2016. (subota) na splitskoj Rivi. Sve brkove ćemo fotografirati, i objaviti na facebook stranici Županijske lige protiv raka. Ako se niste odvažili puštati brkove, ili Vam ljepša polovica nije oduševljena tom idejom, ne brinite, za Vas imamo rekvizite brkova s kojima se možete slikati. Najbolje brkove očekuju i nagrade - poklon bonovi i romantične večere.

Zapamtite, rak prostate najčešća zloćudna bolest muškaraca. Drugi je uzrok smrti po učestalosti, odmah iza karcinoma pluća. Zato iskoristite ovaj mjesec za dodatnu edukaciju i brigu o sebi. Napravite pregled prostate i testisa.

ČUVAJTE SVOJE MUŠKO ZDRAVLJE!

Previous Article Dan maslina i ulja
Next Article MOVEMBER
Print
2998