Događanja

Sa Suncem u ljeto
SuperUser Account
/ Kategorije: Događanja

Sa Suncem u ljeto

Cilj – educiranje o opasnostima zbog nepromišljenog ponašanja na suncu

Svjesni smo činjenice kako je učestalost malignog melanoma, najopasnijeg tumora kože u poslijednje vrijeme značajno porasla. To je podatak koji bi nas trebao trgnuti i natjerati da napokon ozbiljno shvatimo upozorenja stručnjaka o štetnosti pretjeranog izlaganja suncu i važnosti prevencije

Stoga smo odlučili djelovati na prevenciji u našem gradu.

04.srpnja 2015. (subota) na plaži Bačvice organizirali smo javno zdravstvenu akciju „Sa Suncem u lito“, kojom smo stavili naglasak na zaštitu od sunca i prevenciju karcinoma kože.

Cilj – educiranje šire javnosti o opasnostima zbog nepromišljenog ponašanja na suncu i o pravilnim načinima zaštite od štetnih UV-zraka.

Našoj akciji pridružila se prof.dr.Neira Puizina Ivić, koja je zainteresiranim građanima I kupačima davala savjete o zaštiti kože od sunca, prevenciji raka kože, te pružala inicijani uvid u stanje kože. Odaziv je bio izvanredan, više od 100 građana je pregledalo madeže i promjene na koži, te je pronađen samo jedan suspektan madež (jednog jedriličara). Veseli nas činjenica da naši građani brinu o koži I zaštiti od sunca.

 

Akciju su podržali DM i La Roche-Posay sa zaštitnim kremama i testerima.

Previous Article Zdravlje je moj đir
Next Article Dan maslina i maslinovog ulja
Print
2423