Novosti

Sa Suncem u lito
urednik
/ Kategorije: Događanja

Sa Suncem u lito

prevencija melanoma

Pojava malignog melanoma, najopasnijeg tumora kože u poslijednje vrijeme je značajno porasla. To je podatak koji bi nas trebao natjerati da ozbiljno shvatimo upozorenja stručnjaka o štetnosti pretjeranog izlaganja suncu i važnosti prevencije.

Stoga smo odlučili djelovati na prevenciji u našem gradu.

09.srpnja 2016. (subota) na plaži Bačvice organizirali smo javno zdravstvenu akciju „Sa Suncem u lito“, kojom smo stavili naglasak na zaštitu od sunca i prevenciju karcinoma kože.

Cilj – educiranje šire javnosti o opasnostima zbog nepromišljenog ponašanja na suncu i o pravilnim načinima zaštite od štetnih UV-zraka.

Našoj akciji pridružila se dr.Ana Sanader Vučemilović, koja je zainteresiranim građanima i kupačima davala savjete o zaštiti kože od sunca, prevenciji raka kože, te pružala inicijani uvid u stanje kože. Odaziv je bio izvanredan, više od 200 građana svih dobnih skupina pregledalo je madeže i promjene na koži. Nažalost, otkriveno je nekoliko suspektnih lezija koje upućuju na kožne tumore, oni su upućeni na daljnju obradu. Također se određenim osobama savjetovala digitalna dermatoskopija kako bi im mogli pratiti veliki broj madeža koje imaju po koži.

Našu akciju podržala je i firma La Roche-Posay sa zaštitnim kremama i testerima.

Print
2126