Novosti

FIT WALK 2017
urednik
/ Kategorije: Događanja

FIT WALK 2017

Šetnjom protiv raka

I ove godine Županijska liga protiv raka – Split organizirala je humanitarnu šetnju protiv raka FIT WALK 2017 pod sloganom „Da ti zdravje mogu dati ja bi trka ne bi staja“. U akciju su se uključili građani naše županije, osobe iz javnog života, đaci osnovnih i srednjih škola, te sportski klubovi. Akcija se održala u sklopu splitskog polumaratona na kojem sudjeluje više od 2000 sportaša iz cijelog svijeta.

Realcija je simbolična – od sredine Rive, oko Dioklecijanove palače, niz Pazar do sredine Rive. Može se trčati, šetati, rolati, voziti bicikla, gurati kolica. Nije važno pobijediti već sudjelovati.

Cilj nam je da zajedno podignemo svijest o zloćudnoj bolesti te da je sport također jedan od načina kojim se može pobijediti ta bolest.

Tjelesna aktivnost smanjuje rizik od raka jer utječe na razine šećera u krvi, na inzulin i s time povezane hormone, spolne hormone, upalu te funkciju imunološkog sustava.
Tjelesnom aktivnošću smanjuje se vjerojatnost od pojave karcinoma debelog crijeva, a kod žena od raka dojke i endometrija. Tjelesna aktivnost ujedno pomaže protiv debljanja, što ima dodatan učinak na smanjenje rizika od različitih vrsta raka, uključujući rak bubrega, gušterače, jednjaka i žučnog mjehura.
Zato budite tjelesno aktivni.

Zbog lošeg vremena, bilo nas je malo. Malo nas je, al nas ima. I možda smo raštrkani, ali gazimo svi u jednom smjeru... Hvala svima na sudjelovanju u splitskom polumaratonu, i našoj humanitarnoj šetnji oko Dioklecijanove palače.

 

 

Print
2170