Novosti

DAN MIMOZA

Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

urednik 0 1920

I ove godine u Splitu, u organizaciji Županijske lige protiv raka, na splitskoj Rivi, održan je Dan mimoza, dan posvećen prevenciji raka vrata maternice.

Cilj ove akcije bio je izuzetno važan, podsjetnik za žene da obrate još više pozornosti na svoje zdravlje, te na nužnost redovitog odlaska na ginekološke preglede.

Edukacija - Naučite sve što možete, pitajte svog liječnika!

Cijepljenje - Zaštitite se od bolesti koje uzrokuje HPV!

Probir - Odlazite redovito na ginekološke preglede s PAPA testom!

Sa Suncem u ljeto

Cilj – educiranje o opasnostima zbog nepromišljenog ponašanja na suncu

SuperUser Account 0 1823

Svjesni smo činjenice kako je učestalost malignog melanoma, najopasnijeg tumora kože u poslijednje vrijeme značajno porasla. To je podatak koji bi nas trebao trgnuti i natjerati da napokon ozbiljno shvatimo upozorenja stručnjaka o štetnosti pretjeranog izlaganja suncu i važnosti prevencije

Zdravlje je moj đir

Cilj - promocija zdravlja

SuperUser Account 0 4665

17 svibnja organizirali smo Javnozdravstvenu manifestaciju 'Zdravlje je moj đir' sve s ciljem ostvarivanja i poboljšanja našeg rada u prevenciji bolesti putem edukacije. Manifestacija se organizirala po drugi put u našem gradu uoči Svjetskog dana zdravih gradova. Namjera je da i naš grad sudjeluje, zajedno sa svjetskim gradovima i metropolama, u promociji i očuvanju zdravlja, kako pojedinca tako i društva.

Trka protiv raka

„Da ti zdravlje mogu dati ja bi trka ne bi staja“

nmsdragan 0 1779

Svake godine Županijska liga protiv raka organizira humanitarnu trku protiv raka, pod sloganom „Da ti zdravlje mogu dati ja bi trka ne bi staja“. Tako je bilo i ove godine, i to u nedjelju 26.04. sa startom u 9 sati na Rivi.

Sveti Jure

Sv. Jure je utjelovljenje mučenika i viteza spasitelja

nmsdragan 0 1786

Županijska liga protiv raka svake godine obilježava dan Sv.Jure koji je zaštitnik naše onkologije. Akcija koja se zove „DAN RUŽA I KNJIGA“ održana je na Rivi, u subotu 25.04.2015. od 10 do 14 sati.

Rođendan RADIO SUNCA 22.03.

Radio Sunce, jedina neprofitna radijska postaja u Europi

nmsdragan 0 4284

Radio Sunce, jedina neprofitna radijska postaja u Europi (a možda i na svijetu) koja svoj program emitira upravo iz bolnice, proslavila je svoj 5 rođendan. Iako su prema godinama još uvijek vrtićke dobi, po iskustvu, broju slušatelja kao da su jučer doživjeli stotu. Glavni moto ove male, ali radišne ekipe, je prije svega pozitiva. Svoj rođendan proslavili su na drugom katu Centra za onkologiju na Firulama. 

1234