Iskustva

Ispovijest Rebeke Đukić

0 4840

Ispovijest Rebeke Đukić

Bolest ju je jako promijenila. Kaže, na bolje.

Ima nekih situacija u kojima jednostavno ostanete bez teksta, ma koliko rječiti bili. Tada točno shvatite značenje riječi šok. Zagrepčanki Rebeki Đukić to se dogodilo 2007. kada je došla na vađenje konaca nakon uklanjanja madeža s leđa. Nakon minute razgovora shvatila je da joj liječnik želi reći nešto loše, ali okoliša.

Ispovijest anonimke

0 1782

Ispovijest anonimke

“Moramo shvatiti da nas u životu sreća ne čini zahvalnim, već da nas zahvalnost čini sretnim.„

Prije samo nekoliko godina, moj je život bio u kaosu. Pila sam previše, spavala premalo, i samo sam (pre)živjela dane. Nisam vodila računa niti o sebi niti o svom zdravlju, emocionalnom niti fizičkom. S svakim sam danom pomalo sagorijevala i na kraju potpuno izgorjela...

Ispovijesti poznatih

0 4280

Ispovijesti poznatih

Mnoge slavne osobe koje su preživjele rak postale su inspiracija ženama širom svijeta u borbi protiv ove opake bolesti.

Mnoge slavne osobe koje su preživjele rak postale su inspiracija ženama širom svijeta u borbi protiv ove opake bolesti. Kylie Minogue, Christina Applegate, Cynthia Nixon, Sheryl Crow, Fran Drescher, Kathy Bates, Anastacia, Sonique i Martina Navratilova uspješno su pobijedile zloćudnu bolest, a imale su dovoljno hrabrosti da svoju borbu podijele s cijelim svijetom

Ispovijest Marije M.

0 2040

Ispovijest Marije M.

Htjela bi skrenuti pažnju na onaj odnos pacijent – liječnik.

Moja priča je počela prije manje od 2 godine kada sam bila djevojka sa normalnim životnim problemima. Nakon diplome, godinu dana sam tražila posao i konačno, kada sam se zaposlila, osjetila sam bol na desnoj strani u predjelu slijepog crijeva, tako da sam bila poprilično sigurna da se radi o slijepom crijevu ili kili.

Ljubavna priča o Katie & Nick

0 3766

Ljubavna priča o Katie & Nick

Život je kratak i zato radi kao ti je prvi dan, a živi kao da ti je to zadnji dan.

Ova djevojka zove se Katie Kirkpatrick, 21godine. Katie boluje od raka u terminalnoj fazi bolesti. Satima dobiva kemoterapiju.

Ispovjest Gabriela Garcie Marqueza

0 1858

Ispovjest Gabriela Garcie Marqueza

"Govori uvijek što osjetiš, a čini što misliš. "

GABRIEL GARCIA MARQUEZ, istaknuti kolumbijski pisac, autor „Sto godina samoće“,dobitnik Nobelove nagrade, bolovao je od raka i preminuo u 87. godini života.

Nekoliko godina prije smrti povukao se iz javnog zivota, a svojim prijateljima poslao je „Oproštajno pismo“, koje se proširilo internetom.

Citati Terry-a Fox-a

0 2703

Citati Terry-a Fox-a

"Ne trčim ovaj maraton da bi postao slavan i bogat."

Postao je poznat po svome Maratonu nade, utrci kroz Kanadu koju je trčao sa umjetnom nogom kako bi skupio novac za istraživanje raka. U spomen na njega svake godine u rujnu ljudi iz raznih zemalja sudjeluju u utrci Utrka Terryja Foxa, najvećoj jednodnevnoj akciji prikupljanja novca za borbu protiv raka.

Ispovijest Ante Čede Martinića

0 5703

Ispovijest Ante Čede Martinića

Bojite li se smrti? – Ne, samo boli. Jer smrću život ne prestaje, samo se mijenja.

Nakon duge i teške borbe s rakom želuca 27.12.2011. je u splitskom Kliničkom bolničkom centru, u 51. godini života preminuo poznati splitski glumac Ante Čedo Martinić, dramski prvak i vršitelj dužnosti ravnatelja Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Ispovjest Borisa Dežulovića

0 7041

Ispovjest Borisa Dežulovića

Smijeh mi je pomogao da pobijedim rak

  Borisu Dežuloviću 2005. liječnici su otkrili rak. Gledao je u liječnikovo lice i prvo što mu je palo na pamet bio je vic. Očajnički se glupirao u pokušaju da sakrije strah. Uslijedile su dvije operacije i kemoterapija. Imao je sreće. Preživio je. Njegovana starica u skupoj bundi ušla je u ured predsjednika uprave Chase Manhattan Banke i...

Iz medija & Novosti